• Változik a tűzvédelmi szabályzat
    2019. JANUÁR 14.

    Változik a tűzvédelmi szabályzat

    Várhatóan 2018. december közepén változik ismét az Országos Tűzvédelmi Szabályzat, mely a hatálybalépését követően a vállalkozásokat is érinti.

    Várhatóan 2018. december közepén változik ismét az Országos Tűzvédelmi Szabályzat, mely a hatálybalépését követően a vállalkozásokat is érinti. Az új jogszabályi háttér előírásainak kell megfelelni a tűzvédelmi használati szabályok területén és a természetesen a tűzvédelmi dokumentációt is ennek megfelelően kell átdolgozni.

    A 2015. március 5-től hatályos Országos Tűzvédelmi Szabályzat (OTSZ) módosításának tervezett szövegezése október közepéig készül el. Érces Ferenc tű. ezredes, az OKF Megelőzési és Engedélyezési Szolgálat megbízott vezetője elmondta: a visszajelzések szerint az új szemléletmódot képviselő Országos Tűzvédelmi Szabályzat (OTSZ) apróbb módosításaira van szükség, a hatékonyabb alkalmazhatóság érdekében. Jelenleg harminc szakmai szervezet közreműködésével, kettő-öt fős munkacsoportok dolgoznak a módosítás tervezett szövegezésén. A módosításokat Brüsszelben jóvá kell hagyatni a notifikációs eljárási kötelezettség miatt.

    Hozzászólás (0)

    Vélemény: